Levensloopbestendig wonen


Levensloopbestendig
wonen betekend dan woningen zo zijn gebouwd dat de bewoners erin kunnen blijven wonen als hun levensomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of een handicap. Uiteraard kunnen ook veel bestaande woningen levensloopbestendig gemaakt worden.

Iedereen wil graag in gezondheid oud worden, daar hoort een fijne en comfortabele woning bij.

Een levensloopbestendige woning:
– heeft een gezond leefklimaat
– heeft een comfortabel woonklimaat
– heeft een optimale toegankelijkheid en veiligheid
– is energiezuinig
– heeft een goede prijs- kwaliteitsverhouding
– heeft een korte bouwtijd

Wij kunnen u hierbij ondersteunen d.m.v. het verzorgen van het tekenwerk voor de nieuwe indeling van uw woning, al dan niet met een kleine uitbreiding. Tegelijkertijd zetten wij voor u een overzichtelijke kostenraming op van de te treffen maatregelen. Bij ons als onafhankelijk adviesbureau zit u dus niet direct met één hand gebonden aan een aannemer.

Bij deze maatregelen kunt u bijvoorbeeld denken aan een slaapkamer en een badkamer op de begane grond, mocht dit niet te realiseren zijn in de huidige indeling dan kan veelal volstaan worden met een kleine uitbreiding. Ook kunt u denken aan het rolstoeltoegankelijk maken van uw woning, het aanpassen van de keukenopstelling, een traplift, deurkozijnen verbreden en drempelloos maken, schuifdeuren, rookmelders, een domotica-systeem etc. etc.

 

Open hier de tekening in PDF-formaat.

De financiering van levensloopbestendige maatregelen gaat vaak in samenspraak met uw gemeente via de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).
Bij vragen en/of tips hierover kunt u terecht bij het Wmo loket bij uw gemeente.

Voor overige vragen en/of opmerkingen kunt u een email sturen naar: info@PWbt.nl

Contact


  • Peter Wikkerink

  • Giezenbosweg 2a
    7121 MK Aalten
    T 0543 477 990

  • M 06 20 36 33 81 

  • Info@PWbt.nl